Restauracja Villa Calvados Restauracja Villa Calvados

Wesele

Pobierz menu: STR1  STR2  STR3  STR4

Wesele z klasą i elegancją...

 

PAKIET SREBRNY

  • Pokój ze śniadaniem w Hotelu Bohema (doba do godziny 15:00)
  • Wynajem sali i profesjonalną obsługę wesela
  • Dekoracje świecami
  • Ogród do dyspozycji gości bez wyłączności
  • Czerwony dywan

POWITANIE

  • powitanie Gości lampką wina musującego lub szampana (prędzej dostarczonego)
  • powitanie Młodej Pary chlebem i solą

ZUPA DO WYBORU (1 porcja na osobę)

  • rosół królewski z makaronem lub pierożkami
  • krem z borowika z grzankami
  • krem z białych warzyw z chorizo

DANIE GŁÓWNE serwowane do stolików (3 porcje na osobę do wyboru)

  • polędwiczka wieprzowa z grzybami leśnymi
  • sola z łososiem i szpinakiem
  • pieczony schab po staropolsku z kostką 
  • schab z sosem i kurkami
  • pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami 
  • roladki z kurczęcia z cukinią
  • zrazy po staropolsku
  • karczek duszony 
  • polędwiczki z indyka z żurawiną

Dodatki:  5 rodzajów  sałat, ziemniaki gotowane z koperkiem, ziemniaki smażone, sosy

BUFET ZIMNY (4 porcje na osobę do wyboru)

  • wybór mięs pieczonych ( schab, karczek, indyk, polędwica) z zimnymi sosami
  • półmisek ryb wędzonych z sosem musztardowo - koperkowym
  • rolada z kurczęcia z orzechami 
  • wędliny staropolskie z marynatami
  • tatar z łososia
  • ser mozzarella z pomidorem i świeżą bazylią
  • sałata z kurczakiem

BUFET CIEPŁY (dostępny max 4 godziny)

  • zupa do wyboru: żurek staropolski lub gulaszowa
  • pierogi z okrasą
  • gulasz wieprzowy z kluseczkami
  • kurczak pieczony z warzywami
  • warzywa z woka
  • boeuf strogonow

BUFET SŁODKI (dodatkowo płatny 15zł/osobę)

  • mini deserki - owocowa sałatka, panna cotta z sosem malinowym, tiramisu, mus czekoladowy

Tort weselny własny dostarczony przez cukiernię.

W cenie bufet z kawą i herbatą.

Napoje zimne tylko do obiadu, napoje do drinków po stronie Młodej Pary

INFORMACJE DODATKOWE:

  • Dekorowanie świeżymi kwiatami na zamówienie
  • Restauracja zezwala na wprowadzenie alkoholu spoza restauracji przy założeniu, że alkohol jest dopuszczony do obrotu i spożycia w Rzeczypospolitej
  • dodatki do alkoholu:  cytryny, limonki dodatkowo płatne wg zamówienia
  • minimalna liczba osób: 40, przy mniejszej ilości dodatkowa opłata + 15%
  • dzieci do 3 lat bezpłatnie,  do 11 roku 60%, powyżej 100 %
  • obsługa wesela: foto, wideo, zespół - 60% ceny
  • maksymalny czas do godziny  4:00, każda rozpoczęta następna godzina - 500 zł
  • pokrowce  na krzesła: 5 zł/szt
     

CENA PAKIETU SREBRNEGO: 190zł/osobę

(możliwość domówienia przystawki serwowanej do stołu - 20 zł/osoba) 

 

 

PAKIET ZŁOTY

  • Pokój ze śniadaniem w Hotelu Bohema (doba do godziny 15:00)
  • Wynajem sali i profesjonalną obsługę wesela
  • Dekoracje świeżymi kwiatami
  • Pokrowce na krzesła
  • Wydruk menu
  • Ogród do dyspozycji gości
  • Czerwony dywan

POWITANIE

  • powitanie Gości lampką wina musującego lub szampana (prędzej dostarczonego)
  • powitanie Gości pralinami
  • powitanie Młodej Pary chlebem i solą

PRZYSTAWKA DO WYBORU (1 porcja na osobę)

  • rostbef z sosem i mini sałatą (wybór jednej)
  • roladka z kurczęcia z sałatą
  • łosoś wędzony z kawiorem
  • śledzik z sosem musztardowym

ZUPA DO WYBORU (1 porcja na osobę)

  • krem z groszku z szynką parma
  • krem  z borowika z duszonym podgrzybkiem
  • tradycyjny bulion z kury z pierożkami

DANIE GŁÓWNE serwowane do stolików (wybór jednej potrawy)

  • polędwiczka wieprzowa w delikatnym musie ziołowym z sosem, z nutą trufli i warzywami
  • pierś z kaczki z konfiturą z czerwonej kapusty i kluseczkami
  • stek z łososia marynowany w teriyaki  podawany z ryżem jaśminowym
  • pierś z kurczaka faszerowana grzybami leśnymi z grillowaną cukinia
     

BUFET ZIMNY (4 porcje na osobę do wyboru)

  • pieczony indyk z konfiturą z żurawiny
  • pieczony schab po warszawsku
  • wybór ryb wędzonych - łosoś, pstrąg, makrela 
  • rolada z kurczęcia z orzechami
  • deski serów
  • wędliny staropolskie z marynatami

BUFET CIEPŁY (dostępny max 4 godziny)

  • zupa do wyboru: żurek staropolski lub gulaszowa węgierska z kluseczkami
  • limanda ze szpinakiem
  • roladki z kurczęcia 
  • danie z kuchni tajskiej
  • pieczona goloneczka po bawarsku
  • warzywa z woka
     

BUFET SŁODKI (dodatkowo płatny 20zł/osobę)

  • mini deserki - owocowa sałatka, panna cotta z sosem malinowym, tiramisu, mus czekoladowy, ciasteczka koktajlowe

Tort weselny własny dostarczony przez cukiernię.

W cenie napoje ciepłe i zimne oprócz Coca-Coli (możliwość dostarczenia).

INFORMACJE DODATKOWE:

  • Restauracja zezwala na wprowadzenie alkoholu spoza restauracji przy założeniu, że alkohol jest dopuszczony do obrotu i spożycia w Rzeczypospolitej
  • możliwość Open Baru - 100 zł/osoba
  • minimalna liczba osób: 40, przy mniejszej ilości dodatkowa opłata + 20%
  • dzieci do 3 lat bezpłatnie,  do 11 roku 60%, powyżej 100 %
  • maksymalny czas do godziny  4:00, każda rozpoczęta następna godzina - 500 zł
  • zapewniamy pomoc i fachowe doradztwo w trakcie ustaleń i przygotowań przedślubnych - wybór fotografa, zespołu

CENA PAKIETU ZŁOTEGO: 230zł/osobę

 

Pozostajemy do Państwa dyspozycji w sprawie indywidualnej organizacji wesela

Manager Elżbieta Markuszewska - 608 190 849

 

  • Możliwość zorganizowania dodatkowych atrakcji: fotobudka, ekran, rzutnik
  • fajerwerki przy fontannie na Placu Wolności

 

restauracja wesalna bydgoszczrestauracja bydgoszczsala weselna bydgoszcz tanio
 

 

 

Pobierz menu w PDF

Obiad weselny z klasą i elegancją...

 

PRZYSTAWKA

  • mini sałata z roladką z kurczęcia z pesto

  • róża z łososia z bazyliowa nutą

ZUPA

  • rosół francuski

  • serowa z grzankami

  • cebulowa zapiekana z grzanką i serem

DANIE GŁÓWNE

(w formie półmiskowej – 2,5 porcji na osobę)

  • pieczony schab z  3 rodzajami grzybów

  • filet z kurczęcia z szynką parma i truflową pastą

  • łosoś w cieście francuskim

  • sandacz na chrupko

  • polędwiczka wieprzowa z sosem pieprzowym

Dodatki: sałaty, surówki, ziemniaki gotowane i smażone

Do restauracji należy dostarczyć tort, alkohole, napoje do alkoholu, wino musujące.

Dekoracja stołu w cenie!

CENA ZESTAWU: 110zł

Pozostajemy do Państwa dyspozycji w sprawie indywidualnej organizacji wesela

Elżbieta Markuszewska konsultant - 608190849

 

bogate menu weselnerestauracja bydgoszczrestauracja

 

Pobierz menu w PDF

Dodatkowe atrakcje w Villa Calvados

 

PRZAŚNY STÓŁ STAROPOLSKI

Wędliny z dziczyzny, wędliny z domowego wyrobu.

Pasztety, marynaty, pieczona szynka z chrzanem, chleby wiejskie, smalec, grzybki

  • mały stół 1200 zł

  • duży stół 1800 zł

LIVE COOKING

Pokaz z degustacją z kuchni włoskiej, tajskiej lub staropolskiej

  • koszt (do 50 osób) 1500zł, powyżej 50 osób - cena do negocjacji

GRILL W OGRODZIE

Grillowanie przy gościach z degustacją. W ofercie mięsa, ryby, owoce morza, grillowane warzywa i owoce, inne dodatki

  • koszt (do 40 osób) 1700 zł, do 60 osób – 2000 zł, powyżej 60 osób - 2500zł

POKAZ KUCHNI MOLEKULARNEJ

W pokazie desery robione z użyciem ciekłego azotu i suchego lodu

  • koszt 1800zł

Barek z drinkami molekularnymi

  • koszt 1800zł

BAREK ALKOHOLOWY

Barek alkoholowy z profesjonalną obsługą i dodatkami barmańskimi

  • koszt 1500zł

STÓŁ Z SUSHI

Sushi wyrabiane na miejscu na oczach Gości

  • koszt (do 50 osób) 2000zł, powyżej 50 osób – od 2500 do 3000zł

 

  • Pieczona szynka z ciastem francuskim - 800zł

  • Pieczony dzik (elementy) z dodatkami - 1600zł

  • Łosoś pieczony w całości - 380zł

  • Pieczony jesiotr - 250zł

 

- sala weselna Bydgoszcz tanio

- restauracje Bydgoszcz wesela