Restauracja Villa Calvados Restauracja Villa Calvados

Kuchnia

Szef Kuchni Grzegorz Parczewski - Mistrz Świata BBQ,

zdobywca Oskara Kulinarnego oraz Brązowego medalu na Mistrzostwach Świata w Luxemburgu.

Na swoim koncie posiada kilka rekordów Guinnessa.

Podczas Kulinarnych Prezentacji Regionów, wraz z całą ekipą kujawsko-pomorską „Pyszni i Szybcy”,

wywalczył pierwsze miejsce.

Członek zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz drużyny Polish BBQ Kings.

Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Kujaw i Pomorza, prowadzi Akademię Smaku, w której kształci młodzież

- adeptów szkoły gastronomicznej.

Brał udział w Mistrzostwach Świata Jacka Danielsa w BBQ w USA.

Juror II Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego Trendy Chef 2013 oraz Kulinarnego Pucharu Polski.

Jego dzieła kulinarne można zobaczyć w wydanej niedawno książce „Parczewski DESIGN”.

 

KuchniaAkademia smakuRestauracja