Restauracja Villa Calvados Restauracja Villa Calvados

SousVideChef II firmy Vac-Star ®

2014-04-14 12:49:05


SousVideChef II firmy Vac-Star ®

 

SousVideChef II firmy Vac-Star ®

Szwajcarska Precyzja - Rewolucyjna Technologia

Gotowanie w próżni, tzw. sous vide to nowatorska metoda służąca przede wszystkim podniesieniu jakości przyrządzanej potrawy. Pozwala na zachowanie pierwotnego wyglądu i struktury produktu. Długie gotowanie potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie umożliwia oszczędzić czas i zmniejszyć nakład pracy personelu kuchni.

Profesjonalne nowoczesne urządzenie szwajcarskiej firmy Vac-Star przeznaczone do gotowania w próżni.
Timer od 1 minuty do 99 godzin. Czytelny wyświetlacz z możliwością odczytu temperatury w stopniach C lub F.
Dokładność pomiaru temperatury do 0,05oC. Zabezpieczenia przed gotowaniem bez wody.

 Dane techniczne:
• Regulator PID
• 1300 Watt
• Max. objętość łaźni wodnej: 40 litrów
• Wydajność pompy 16 l / min
• 230 V, 50 Hz
• Waga 2,5 kg (5,5 lb)
• Wymiary 360x100x160 mm
• 2 lata gwarancji

• Przejrzysty wyświetlacz
• ochrona przed wylaniem wody
• Alarm niskiego poziomu wody
• Timer 1 min do 99 godz
• Siatka ochronna ze stali nierdzewnej
• Tylny panel serwisowy
• Ochrona przed przeciążeniem
• Wyświetla ° C lub ° F
• Zakres temperatur: do temperatury wrzenia
• Czułość ± 0,05 ° C
• Bezobsługowa konstrukcja
• 100% Wyprodukowano w UE

Mniejsza redukcja produktu wyjściowego niż podczas tradycyjnego gotowania to aż 20%!

 

Produkty pakowane próżniowo:

  • nie tracą aromatu ani wartości odżywczych,
  • zachowują witaminy, enzymy i naturalne soki,
  • pozostają delikatne i soczyste,
  • po ugotowaniu potrawy zapakowane w woreczki mają dłuższy termin spożycia


Zamów SousVideChef II firmy Vac-Star ®

Grzegorz Parczewski  tel. 781 899 904
e-mail:
grzegorzparczewski@gmail.com

 

 

SousVideChef II firmy Vac-Star ® SousVideChef II firmy Vac-Star ®